V ponedeljek, 9. 4. 2018, smo učenci 4. razredov imeli naravoslovni dan. Ogledali smo si Radensko polje in spoznavali dvoživke. Spremljalo nas je še lepo vreme, zato je bil naš izlet uspešen.

Radensko polje je kraško polje, ki je v obdobju dežja veliko jezero, ko pa voda odteče v podtalnico, so na istem mestu polja in travniki.
G. Vinko nam je na začetku povedal nekaj o ribiški družini, ki lovi na bajerju. Povabil nas je, da s starši kdaj pridemo lovit ribe ali pa se včlanimo k njim.

Nato smo se razdelili v tri skupine. Odšli smo okrog bajerja in iskali mreste, ki jih letos ni bilo prav veliko. Ga. Lara iz društva Preplet je imela mreste v vedru, lahko smo jih prijeli in jih podrobneje spoznali. Iz mlake smo potegnili tudi polžje hišice, sladkovodne rakce in majhne školjke. Od blizu smo pogledali še krastače, rjavo žabo, rego in pupka. Večina je bila pogumna in smo živali tudi prijeli.

Na koncu smo se z avtobusom popeljali skozi Radensko polje do Račne, nato pa smo novo pridobljeno znanje uporabili pri reševanju učnih listov.

Tako učenje je prijetna popestritev vsakdanjega pouka, zato smo bili po vrnitvi v šolo vsi zadovoljni.

Besedilo: Peter Kmet in Lara Štrubelj, 4. b

Fotografije in mentorstvo: Sabina Kastelic

(Visited 51 times, 1 visits today)
Dostopnost