DOPOLDANSKA MALICA | KOSILO | POPOLDANSKA MALICA | |
PONEDELJEK, 30. 1. | Makovka (G), kakav (M), hruška. | Koromačeva juha (G, Z), sirovi tortelini s sirovo/paradižnikovo omako (G, M), solata po izbiri, voda.. | Marmelada, polbeli kruh (G), jabolko. |
TOREK, 31. 1. | Mesno-zelenjavni namaz (M), *bio kruh (G), sadni čaj, pomaranča. | Kremna juha z belim fižolom, porom in avokadom (G, VB), mesni sir, pire krompir (M), zelenjava v prikuhi, solata po izbiri, voda. | *Bio sadni jogurt (M), koruzna palčka (G). |
SREDA, 1. 2. | Koruzni kosmiči (G), **mleko (M), banana. | Cvetačna juha (G, Z), skandinavski divjačinski ragu (G, M, Z), kruhova štruca (G), solata pop izbiri, voda. | Rogljiček, (G, M, J), 100% sok. |
ČETRTEK, 2. 2. | Pica (G, M, J), limonada, rukola. | Ričet z mesom/brez (G, Z, VB), kruh Zdravko (G), krof (G, M, J), voda. | Krispi ploščice (G), mandarina |
PETEK, 3. 2. | Kisla smetana (M), ajdov kruh z orehi (G, O), zeliščni čaj, paprika. | Grahova juha (G, Z), svinjski medaljoni v kremni gobovi omaki (G, M, GS), kmečki svaljki (G), solata po izbiri, voda. | Čokoladne granule (G), mleko (M).. |
Obroki vsebujejo alergene iz priloge II Uredbe EU 1169/2011 in so označeni s kraticami:
G – gluten S – soja VB – volčji bob
M – mleko O – oreščki ME – mehkužci
J – jajca Z – listna zelena ŽD – žveplov dioksid
R – ribe GS – gorčično seme SU – sulfiti
A – arašidi SS – sezamovo seme
Obroki lahko vsebujejo alergene v sledovih.
*bio, ekološka pridelava **lokalna pridelava
Pridržujemo si pravico, da ob nepredvidljivih dogodkih spremenimo jedilnik brez predhodnega obvestila.