Rastoče misli in besede se med šolskimi stenami rade ujamejo v pesmi, ki na rokavu nosi srečo. Med prireditvijo ob pridružitvi k projektu Rastoča knjiga, ki se je v šolski avli odvijala v petek, 18. 5. 2018, so jo med obiskovalce slavnostnega obeležja dobrovoljno raztresali predstavniki Mladinskega pevskega zbora, ki se v tem šolskem letu lahko pohvalijo s srebrnim priznanjem s tekmovanja Istra Cantat v Pulju in množico ostalih uspehov. Za njimi se je predstavil tudi Otroški pevski zbor, ki svoj uspeh z uvrstitvijo na regijsko srečanje pevskih zborov še nestrpno pričakuje.

Da pa je sreča mladostne razigranosti do občinstva prišla tudi prek dr. Ivana Laha, ki smo ga z ostalimi avtorji kraja na petkov večer slavili, smo na oder povabili še sedmošolce. Ti so v Lahovi lutkovni igri Sneguljčica našli priložnost za smeh, aktualizacijo in kratko priredbo odlomka.

Šola je na prireditvi sodelovala tudi z zbirko izdelkov in fotografij izumitelja in učitelja Dušana Mazaja ter s tem obeležila desetletnico njegove smrti. Spomine nanj je v zaokroženo in bogato predstavljeno zbirko oblikovala in razstavila Renata Križman.

Fotografije s prireditve in prispevek o povezovanju med krajem, šolo in občino lahko najdete na povezavi: https://www.grosuplje.si/objava/139238.

Besedilo: Barbara Struna

(Visited 17 times, 1 visits today)
Dostopnost