Prvi vikend oktobra so se uspešni učenci naše šole odpeljali proti obali, kjer so pod vodstvom svojih mentoric in učiteljev CŠOD preživeli ustvarjalno-izobraževalen konec tedna. Utripe in kratka poročila učencev vam predstavljamo v naslednjih odstavkih.

Školjke: kuha, priprava

Ena izmed dejavnosti, ki smo jih imeli na taboru, je bila priprava školjk. Za večino učencev je bila to nova jed, ki je še niso poizkusili ali pripravljali. Najprej smo si ogledali recept in izvedeli, kjer in kako se školjke goji. Lotili smo se dela in čez 45 minut je imela jedilnica prijeten vonj po školjkah. Nato smo jih tudi okusili in večina je menila, da so zelo dobre. Dejavnost je bila zanimiva in poučna.

(zapisala Žana Škerjanc)

 Morska biologija in mikroskopiranje

 Prvi dan smo šli z učiteljico CŠOD po zalivu in iskali različne morske organizme, da bi jih proučevali. Uporabljali smo povečevalno steklo. Ob tem smo se veliko naučili, pa tudi zelo zabavali. Brskali smo pod kamenjem in našli rdečo morsko vetrnico, z mikroskopom nato opazovali mikroorganizme in različne vrste alg. Če smo želeli, smo lahko opazovali tudi povečavo svojih prstov.

(zapisal Nazar Mayorov)

 Lokostrelstvo

V soboto dopoldne smo se zbrali na lokostrelstvu, kjer so nam povedali osnove lokostrelstva in nato postavili dve tarči. Najprej smo vsak trikrat poizkusno ustrelili v tarčo. Nato smo tekmovali med seboj. Zmagali so Gaber, Žiga in Oskar. Najboljše od vsega je bila tekma.

 (zapisal Lenart Dolinar)

Supanje in kopanje

Včeraj smo se nekateri prvič srečali s supom. Ko smo lovili ravnotežje, se je zabava začela. Po prvih nekaj valovih smo skoraj vsi popadali v vodo. Ko smo se naveličali supati, smo še malo plavali. Na koncu smo bili vsi utrujeni, vendar izjemno zadovoljni. Dekleta so najbolj uživala v izvajanju joge na supu.

(zapisal Klemen Dolinar)

Fotografije: Mateja Pogorelc, Nazar Mayorov

 

(Visited 36 times, 1 visits today)
Dostopnost