V torek, 4. junija 2019, je v Velikih Laščah potekalo Področno prvenstvo v malem nogometu za mlajše učence. Učenci OŠ Šmarje – Sap so se tja uvrstili po 1. mestu na občinskem (premagali OŠ Louis Adamič z 2 : 1)  in medobčinskem tekmovanju, na katerem so premagali OŠ Stična s 5 : 2 in remizirali z OŠ Dobrepolje 2 : 2.

Na finalnem delu so najprej premagali OŠ Ig s 6 : 2 in o prvem mestu je odločal neposredni dvoboj z OŠ Primoža Trubarja Velike Lašče. Na vratih nasprotnikov je stal visok in spreten vratar, kateremu (po besedah Šmarčanov na ogrevanju) ”ni mogoče dati gola”. Srečanje je bilo zelo borbeno na obeh straneh in v prvem polčasu se je uresničila napoved učencev; kljub veliko priložnostim je bil rezultat 1 : 1. V drugem polčasu so se učenci naše šole zbrali in z nizkimi in močnimi streli v ‘malo mrežico’ zadeli 3-krat, utišali bučne domače navijače in slavili zasluženo zmago 4 : 1. Čestitke!

Postava: Vid Balažic, Matic Obrč, Miha Mehle, Luka Pergar, Val Zabukovec, David Pejić, Patrik Špacapan, Benjamin Zabukovec in Žan Špari Leben.

Besedilo in fotografije: Rok Voroš

(Visited 191 times, 1 visits today)
Dostopnost