V naši skupini Sijoče zvezde smo bili Katarina, Lina, Aleks in Jošt. Naši učitelji plavanja so bili Jure, Črt, Rok in Barbara. Naši razredničarki sta Mojca in Danica. Mojca nam je vsak večer brala pravljice. Če smo imeli domotožje ali kakšne težave, smo jih poklicali tudi ponoči. Všeč nam je bil kino večer, predstavitev skupin in večerne pravljice. Na bazenih smo se veliko naučili, spuščali smo se po toboganih in se vozili po počasni reki. Vsak dan po kosilu smo šli na sladoled ali stojnice. Všeč nam je bil samopostrežni zajtrk, ostale obroke pa so nam postregli hotelski natakarji.

Bilo je zelo vroče.

ZELO NAM JE BILO VŠEČ!

 

V naši hiški smo živeli vodja Mark in njegovi pomočniki Martin, Lan, Bor in Andraž. Naša skupina se je imenovala Mešančki. Za nas sta skrbeli učiteljici Danica in Mojca. Na plavanju je bilo dobro. Vsak večer smo brali pravljice. Plavat so nas učili Barbara, Rok, Črt in Jure.

 

V naši skupini Želvice smo bili: Andreja, Zarja, Elizabeta, Tine in Jaka.  V naši hiški smo se igrali družabne igre. Učiteljice in učitelji so bili zelo prijazni. Zelo smo se zabavali s skupino Sijoče zvezde. Šli smo k reki Savi in se z brodom peljali po njej.

 

V toplicah smo se imeli zelo lepo. V hiški smo bivali: Naja, Lori, Sara, Taris in Timi. Imenovali smo se Umetniki. Učiteljice so nas pazile podnevi in ponoči. Bili smo v Rokovi, Črtovi in Barbarini skupini. Vsak dan smo šli po kosilu na sladoled v slaščičarno Urška. Na stojnicah smo kupili darila zase in za domače. Z brodom smo se vozili po reki Savi.

 

V naši hiški smo bili Želvaki: Petja, Teja Č., Teja A, Matic in Miha. Prvi večer smo imeli nastop, kjer smo se stanovalci hišk prestavili preko petja, plesa, igric. Vsak dan smo dvakrat odšli na plavanje v zunanje bazene. V sredo smo se vozili z brodom po reki Savi. Imeli smo tudi kino večer, kino predstavo na prostem. Učiteljica Danica nam je vsak večer brala pravljice za lahko noč. Najboljše nam je bilo, ko smo imeli smešne štafetne igre. Jedli smo dobro hrano v restavraciji hotela Čatež.

 

Naši hiši smo živeli Ježki: David, Irenej, Olja, Alingaja in Tjaša. Vse trenutke, ki smo jih doživeli, so bili smešni. V lepi jedilnici smo jedli zelo okusno hrano. Imeli smo samopostrežni zajtrk. En večer smo imeli kino na prostem, gledali smo zanimive poučne risanke. Prvi dan smo se prebivalci hišk predstavili z neko zgodbico. Naša skupina je uprizorila Anico in Grozoviteža. V bazenih smo se dobro naučili plavati več plavalnih  slogov. Učitelji so nam dovolili tudi spuščanje po toboganih in razne dobre vodne igre. Imeli smo tudi štafetne igre in smo tekli po travniku v kopalkah, učitelji pa so nam medtem pomešali oblačila in smo potem tekmovali, katera skupina bo prva oblečena. Peljali smo se tudi z brodom, kjer nam je gospod povedal veliko zanimivosti o brodu. To je naš a zgodba s Čateža.

Imenovali smo se Lovke: Emilka, Eva, Ajda, Anže in Nejc. V naši hiški smo se igrali razne družabne igre. Ko smo se igrali slepe miši, smo se smešno oponašali. Na plavanju smo se lovili po gusarskem otoku in se spuščali po toboganih, ter se učili plavanja. Jedli smo zelo zelo dobro hrano.  Odšli smo tudi k Savi in se peljali z brodom. Bilo je  hudo zabavno. Brodarja smo poklicali kar z zvonjenjem na mali zvonček ob reki. Vedno smo po kosilu z užitkom polizali sladoled. V hiškah smo fantje in deklice živeli skupaj, spali pa ločeno v dveh sobah. Pred spanjem nam je učiteljica Danica brala pravljice. Preden smo zaspali nas je objela in pobožala. V četrtek smo si na tržnici kupili drobne stvari in igračke. Zadnji dan smo tekmovali v plavanju, sami s seboj in prejeli različna priznanja. Potem smo še pojedli kosilo in se z avtobusom odpeljali proti Šmarju – Sapu.

Besedilo: učenci 3. r., uredili Mojca Lešek in Danica Mostar

Fotografije: Danica Mostar

(Visited 66 times, 1 visits today)
Dostopnost