Posredujemo vam nekaj informacij v zvezi z vpisom v srednje šole.

 

RAZPIS ZA VPIS

Obveščamo vas, da je na spletni strani Ministrstva za vzgojo in izobraževanje na naslovu https://www.gov.si/teme/vpis-v-srednjo-solo/  objavljen Razpis za vpis novincev v srednje šle za prihodnje šolsko leto 2024/2025. Razpis je dostopen na spodnjem delu spletne strani v obliki večih datotek. Za devetošolce je najpomembnejša Priloga I, https://www.gov.si/assets/ministrstva/MVI/Dokumenti/Srednja-sola/Razpis-2024-2025/Priloga-I-Razpis-za-vpis-v-programe-nizjega-srednjega-poklicnega-in-srednjega-strokovnega-izobrazevanja-ter-gimnazij.doc, kjer je na prvih 10 straneh objavljen vpisni postopek, nato pa so navedeni srednješolski programi po regijah.

Razpis vam bomo predstavili tudi na drugem roditeljskem sestanku.

 

INFORMATIVA

https://www.informativa.si/

Informativa, največji in vseslovenski sejem izobraževanja in poklicev, bo potekala v petek in soboto, 19. in 20. januarja 2024, na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Sejem na enem mestu ponuja celovite informacije o izobraževalnih, poklicnih in zaposlitvenih priložnostih za mlade doma in po svetu.

 

Z GIMNAZIJE ŠIŠKA SPOROČAJO

Na Gimnaziji Šiška se zavedamo, da je izbira nadaljnje izobraževalne poti za vaše devetošolce izjemnega pomena, zato smo že pred informativnima dnevoma pripravili srečanji, ki bosta potekali na daljavo (aplikacija Zoom).

Srečanji bosta:

Ker si zares želimo, da nas devetošolci dobro spoznajo, smo zbrali najpomembnejše informacije o Gimnaziji Šiška na enem mestu. Prenesejo si jih lahko na povezavi TUKAJ.

 

DOGODKI GIMNAZIJE VIČ

Dan odprtih vrat »Vičan za en dan«

Devetošolci, ki razmišljajo o vpisu na gimnazijo Vič in bi radi izkusili potek dneva gimnazijca, bodo lahko prisostvovali uram rednega pouka in se pogovorili z dijaki.

Dogodek bo potekal v tednu od 4. do 8. marca 2024. Prijave devetošolcev sprejemajo preko preko elektronskega naslova vpis@gimvic.org.

 

Vič Plus: popoldne na Gimnaziji Vič

Za osnovnošolce zadnje triade bodo organizirali delavnice s področja naravoslovja in tehnologije, umetnosti in športa, s katerimi želijo predstaviti delček bogate ponudbe dodatnih dejavnosti na Gimnaziji Vič.

Dogodek bo potekal 30. januarja 2024. Ob 15.30 bo potekala prva izvedba delavnic, po odmoru ob 17.15 pa druga izvedba delavnic. Učenci se lahko prijavijo na prvo, drugo ali obe delavnici.

Podrobnejši razpored delavnic in povezavo do prijave bo šola objavila naknadno.  

(Visited 88 times, 1 visits today)
Dostopnost