Drugi dan smo se odpravili na obisk irske kmetije, kjer smo se učili peči kruh. Šli sma na obhod kmetije in ogled živali. Prikazali so nam, kako trije psi ovčarji priženejo čredo ovac s pašnika. Doživeli smo skoraj neverjeten dogodek. Prav v času našega obiska je krava sredi travnika povrgla telička. Napeto smo pričakovalu, kdaj se mu bo uspelo postaviti na noge. Sledilo je učenje irskega plesa, ki se pleše v vrstah in igranje na tradicionalen irski instrumentu in kar dobro nam je šlo. Učenci so se seznanili s športom, ki je razširjen po celi Irski – hurlingom – in ugotovili, da igranje ni preprosto.
Ogledali smo si tudi kraj, kjer izkopavajo šoto, ki jo nato posušijo in uporabljajo za kurivo. Pri kosilu na kmetiji pa smo ob juhi jedli tudi kruh, ki smo ga sami spekli.
Popoldan smo se prvič podali v glavno mesto Dublin in se v muzeju Guinness seznanili z varjenjem svetovno znanega temnega piva. Znotraj ogromne zgradbe stare pivovarne, kjer je še ohranjene nekaj stare opreme, so z elementi moderne arhitekture ustvarili sodoben muzej. Dan pa smo zaključili z nakupovanjem spominkov za naše najbližje v Sloveniji.
Besedilo: Renata Križman
Fotografije: Lea Opravž
(Visited 33 times, 1 visits today)
Dostopnost