DOPOLDANSKA MALICA | KOSILO | POPOLDANSKA MALICA | |
PONEDELJEK, 29. 5. | Tunin namaz (R,M), *bio kruh (G), koruza, *eko breskov sok. | Gobova kremna juha (G, M, Z), *eko pirini rezanci s sojinim drobljencem (G, S), solata po izbiri, voda. | Sadni jogurt (M), pisani kruh (G). |
TOREK, 30. 5. | Hamburger, kajzerica (G), kečap, majoneza (M), limonada, solata. | Grahova juha (G, Z), piščančja/zelenjavna tortilja s kislo smetano in načo sirom (G, M, VB, Z), solata po izbiri, voda. | Riževi vaflji, grozdje. |
SREDA, 31. 5. | Marmelada, maslo (M), črni kruh (G), kakav (M), *eko jabolko. | Špinačna juha (G, Z), bulgogi (goveje pečeno meso, riž, solata po izbiri, voda. | Sirov polž (G, M, J), rukola. |
ČETRTEK, 1. 6. | Sendvič s *šunko (G), olive, sok. | Zelenjavna juha (G, VB), puranje kocke v smetanovi omaki (G, M), rženi njoki (G), solata po izbiri, voda. | Maslena štručka (G, M, J), ananas. |
PETEK, 2. 6. | Čokoladne kroglice (G), mleko (M), melona. | Ričet z mesom/brez (G, VB, Z), kruh Zdravko (G), banana split s sladoledom in smetano (M), voda. | Krekerji (G), 100% sok. |
Obroki vsebujejo alergene iz priloge II Uredbe EU 1169/2011 in so označeni s kraticami:
G – gluten S – soja VB – volčji bob
M – mleko O – oreščki ME – mehkužci
J – jajca Z – listna zelena ŽD – žveplov dioksid
R – ribe GS – gorčično seme SU – sulfiti
A – arašidi SS – sezamovo seme
Obroki lahko vsebujejo alergene v sledovih.
*bio, ekološka pridelava **lokalna pridelava
Pridržujemo si pravico, da ob nepredvidljivih dogodkih spremenimo jedilnik brez predhodnega obvestila.