DOPOLDANSKA MALICA | KOSILO | POPOLDANSKA MALICA | |
PONEDELJEK, 18. 3. | **Pašteta (M), *bio kruh (G), zeliščni čaj, paprika. | Juha iz korenja in sladkega krompirja, gratinirane testenine z mleto govedino/sojinim drobljencem, paradižnikom in mocarelo (G, M), solata po izbiri, voda. | Rogljiček, navihanček … (G, M J), 100% sok. |
TOREK, 19. 3. | **Mlečni riž z lešnikovim posipom (M, O), grozdje. | Mineštra z mesom/brez, testeninami in zelenjavo (G, Z, VB), pirin kruh (G), sadna rolada (G, M, J), voda. | Grisini (G), jabolko. |
SREDA, 20. 3. | Štručka s hrenovko (G, M), kečap, gorčica (GS), sok, ananas. | Juha z brstičnim ohrovtom, puranje meso v kremni omaki z lisičkami (G, M), pire krompir (M), solata po izbiri, voda. | Topljeni sirček (M), koruzni kruh (G), koruza. |
ČETRTEK, 21. 3. | Sirni/jajčni namaz (M, J), *bio kruh (G), sadni čaj, korenje. | Kremna zelenjavna juha (M), divjačinski golaž (G, M, Z), kruhova štruca (G, J), (G), solata po izbiri, voda. | *Bio sadni kefir (M), fit štručka (G). |
PETEK, 22. 3. | Mlečni rogljič (G, M), čokoladno mleko (M), kivi. | Cvetačna juha z drobnjakom, ribji file v koruzni skorjici (R, G, M, J), krompir Dauphine (M), pečena muškatna buča, voda. | Ovseni piškoti (G), mandarina. |
Obroki vsebujejo alergene iz priloge II Uredbe EU 1169/2011 in so označeni s kraticami:
G – gluten S – soja VB – volčji bob
M – mleko O – oreščki ME – mehkužci
J – jajca Z – listna zelena ŽD – žveplov dioksid
R – ribe GS – gorčično seme SU – sulfiti
A – arašidi SS – sezamovo seme
Obroki lahko vsebujejo alergene v sledovih.
*bio, ekološka pridelava **lokalna pridelava
Pridržujemo si pravico, da ob nepredvidljivih dogodkih spremenimo jedilnik brez predhodnega obvestila.