Učenci 2. b so o Tradicionalnem slovenskem zajtrku povedali:

Zakaj jemo tradicionalni slovenski zajtrk prav na ta dan?

Ker je danes Dan slovenske hrane in ker je zares dober. Pojedli smo ga ob slovenski zastavi in šopku. Imeli smo poseben pogrinjek. V ta namen smo pripravili okrasitev in polepšali vhod v šolsko jedilnico.

Ti je bil zajtrk všeč?

Všeč mi je bilo mleko.

Tak zajtrk mi je zelo všeč, ker je dober.

Zelo dobro je domače maslo.

Zajtrk mi je všeč, ker vsebuje med.

Je zelo dober, ker imam rada med in mleko.

Všeč mi je bilo, da je bil zajtrk že zjutraj, na začetku pouka.

Zajtrk mi je bil zelo všeč, ker jemo in se družimo.

Všeč mi je bilo jabolko.

Tradicionalni zajtrk mi je všeč, ker vsebuje maslo, med, kruh in mleko.

Ta zajtrk mi je bil všeč zato, ker je bila vsa hrana pridelana v Sloveniji.

Prispevek: učenci 2. b

Fotografije: Metka Anžič

(Visited 31 times, 1 visits today)
Dostopnost