Ko smo bili v četrtem razredu, smo se zelo veselili, da bomo dobili garderobne omarice, vsak svojo, za katero bo imel vsak svoj ključek. Vendar takoj na začetku petega razreda smo bili razočarani, saj omaric za naš razred ni bilo. Smo namreč generacija, ki je po dolgem času številčno večja, zato so oddelki petih razredov trije, omaric pa je na šoli le za dva oddelka otrok. Omarice sta tako dobila oddelka A in B. Bili smo razočarani, ker je naš razred ostal v garderobi s klopico in obešalniki, ki je za nas že premajhna, saj smo od četrtega razreda kar precej zrasli. Toda naša razredničarka ga. Martina Potrč je takoj rekla, da se bo potrudila, da tudi mi dobimo omarice. In ravno v decembru, mesecu obdarovanja, smo jih resnično dobili.

Omarice so zeleno-rdeče barve z modro obrobo. Ključi omaric so majhni, srebrne barve in vsak ima obesek s številko omarice. Označene so s številkami od 920 do 960. So prostorne in v notranjosti imajo razdelilno poličko, tako da sta v vsaki omarici dva predala. Vanje lahko spravimo oblačila, obutev ter vse težje šolske potrebščine, kot so škatla za likovno, oprema za športno vzgojo ali pa kateri šolski učbenik. Omarice so uradno prešle v našo uporabo in skrb 12. 12. 2018.

Zahvaljujemo se gospodu hišniku, ki je omarice namestil, in gospe ravnateljici za podporo pri tem, da dobimo omarice. Najbolj pa se zahvaljujemo naši razredničarki ge. Martini Potrč, ki se je zelo potrudila, da smo omarice dobili v tako kratkem času od pričetka šolskega leta. Želimo si, da bi te omarice lahko ostale naše do konca šolanja v šmarski šoli. Zelo lepo pa bi bilo, če bi lahko stare omarice zamenjali z novimi ali pa jih vsaj obnovili in popravili, da bi tudi ostali učenci imeli tako dobre in lepe omarice, kot so omarice 5. C.

Besedilo in fotografije: učenci 5. c in razredničarka Martina Potrč

(Visited 123 times, 1 visits today)
Dostopnost