V sredo, 14. oktobra, smo se trije učenci tretje triade  – Manca Batič (9. a), jaz (8. b) in Žan Luka Debeljak (7. c) –  z mentorico Simono Ahčin Hribar odpravili v Ljubljano in se udeležili tekmovanja Male sive celice. Zaradi uspehov in tudi malo sreče na vseh predtekmovanjih se je naša ekipa prebila do državnega tekmovanja. Državno tekmovanje organizira Radio-televizija Slovenija in je studijska oddaja. Po nekaj tednih priprav smo se že zelo veselili sodelovanja. Zaradi izrednih razmer z nami na žalost niso mogli priti navijači, ki so bili po večini zelo razočarani, vendar nam je učiteljica Simona med tekmovanjem vseeno zagreto ploskala.

Tekmovanje se je snemalo v studiu RTV Slovenija. Tja smo prišli po krajšem sprehodu po Ljubljani in že na vhodu spoznali svoje nasprotnike. Za zmago smo se borili proti učencem z osnovne šole Trebnje. V studiu so nam najprej razložili, kako se uporablja tablice za pisanje odgovorov, nato se je tekmovanje začelo. Fantje z OŠ Trebnje so nam postavili kar precejšen izziv, a z nekaj vzponi in padci smo jih na koncu le premagali. Bili smo in še zdaj smo zelo veseli. Učiteljica Simona nas je za nagrado peljala na kakav v lokal ob Ljubljanici, kjer smo se nasmejali in pogovorili o udeležbi na nadaljnjem tekmovanju. Nazaj v Šmarje smo se pripeljali v vijoličnih majicah, ki smo jih dobili v spomin, in zelo ponosno stopili v šolo.

Oddajo Male sive celice, v kateri smo nastopili, si lahko ogledate v soboto, 7. novembra, ob 9.30 na TV SLO1. Če bo vse po sreči, se bo naslednji krog tekmovanja snemal v začetku novega leta. Upajmo na najboljše in ostanite zdravi.

Besedilo: Maša Valentina Krašek

Fotografije: Simona Ahčin Hribar

(Visited 518 times, 1 visits today)
Dostopnost