Roševi dnevi, literarno srečanje najboljših mladih ustvarjalcev 8. in 9. razredov slovenskih osnovnih šol, letos še zlasti veselo vabijo našo pozornost. Izmed prijavljenih prispevkov je namreč strokovna komisija, ki sta jo sestavljala svetovna popotnica, pisateljica in fotografinja, Benka Pulko, in novinar ter avtor številnih knjig, Boštjan Videmšek, izbrala pet izjemnih prispevkov, med katere se je z zapisom Uhljat oblak uvrstila tudi mlada avtorica naše osnovne šole, Maša Valentina Krašek. 

V prispevku, snovno spetim z naslovno mislijo natečaja daleč potujejo misli in oblaki, je osmošolka načela temo osamitve, ki ni nujno posledica epidemije današnjika. Nemirni in razigrani misli lahko namreč v stiski pomaga tudi pobeg med pisane platnice: tja lahko kljub vrstam omejitev še vedno svobodno pobegnemo, kadarkoli želimo. 

Bralce radovedneže, ki še verjamete v neskončno moč besede, lepo vabimo k branju nagrajene zgodbe in ogledu kratkega videoprispevka, s katerim se bo mlada ustvarjalka predstavila na spletni prireditvi ob podelitvi nagrad. 

Predstavitveni videoprispevek:

Besedilo in priprava posnetka: Barbara Struna

(Visited 262 times, 1 visits today)
Dostopnost