V ponedeljek, 27. septembra 2021, je razredničarka Tamara razpisala redne šolske volitve za predsednika 5. b razreda. Na dan razpisa je začela teči volilna kampanja. 

Razredna volilna komisija v sestavi natančnih članov Jakoba in Zare in z razredničarko na čelu je izvedla in nadzorovala volitve. 

V petek, 1. 10., se je že 0. šolsko uro začel predvolilni molk, kar devet predsedniških kandidatov pa je vznemirjeno čakalo razredno uro. Takrat so predstavili sebe in svoj predsedniški program s pomočjo prezentacij, videov, plakatov, nekateri pa so prosto govorili. Zanimivo, za kaj vse bi se predsednik zavzemal: pravičnost, razumevanje, druženje, odpravo domačih nalog ob petkih, da je vsak učenec slišan, da celotni razred predstavlja eno veliko družino … Še zlasti lušten prispevek je pripravila predsedniška kandidatka Nina Z., ogled možen prek povezave: https://www.youtube.com/watch?v=j11MYZqFrKc&ab_channel=PeterZakrajsek

Po predstavitvah je vsak učenec 5. b prejel glasovnico, nanjo pa napisal ime kandidata, za katerega je menil, da bi bil odličen predsednik razreda.

Volilna komisija je glasove iz volilne škatle javno preštela in za predsednika razreda izbrala Lana Hribarja, za podpredsednico Saro Marie Blatnik ter za namestnika Mitjo Kuzmijaka. Čestitamo!

Besedilo in fotografije: Tamara Jovičić

(Visited 226 times, 1 visits today)
Dostopnost