Da šah ne pozna meja, smo dokazali v torek, 23. 11., ko smo se preselili  v spletno okolje portala LICHESS in preko kamer spoznali sotekmovalce IV. Osnovne škole Bjelovar (Hrvaška) in OŠ Vuka Karadžiča iz Beograda (Srbija).

 V računalniški učilnici je vladalo tekmovalno, a zelo veselo in spodbujajoče vzdušje. Ob vsakem dosežku so si naši učenci navdušeno zaploskali in se veselili uspehov. Mednarodni šahovski turnir je bil res uspešen dogodek, na katerem je sodelovalo 39 učencev vseh treh držav. Nad pravilnostjo poteka tekmovanja je bdelo budno oko naše šahovske velemojstrice Ane Srebrnič, ki je tudi mentorica šahovskega krožka na naši šoli.

Naši učenci so dosegli zavidljive uspehe, saj sta prvo mesto osvojila Domen Bakan v kategoriji mlajših dečkov do 10 let, Ava Bakan med mlajšimi deklicami in Lenart Dolinar drugo mesto med starejšimi dečki.

 Izredno pozitivne odzive smo prejeli tudi od srbskih in hrvaških kolegov, ki so poročali o veselem in vznemirljivem ozračju tudi v njihovih ekipah. Vsi smo izrazili željo, da se ponovno srečamo in odigramo nove partije.

Vsem udeležencem iskreno čestitamo za osvojene dosežke, mentorjem pa se zahvaljujemo za sodelovanje.

Andreja Zupančič Kojić, organizatorka tekmovanja

(Visited 143 times, 1 visits today)
Dostopnost