Dan, ki so ga komaj čakali predvsem fantje. Obisk največjega stadiona v Evropi, Camp Nou, je zagotovo bilo eden izmed doživetij, ki se je vsem vtisnil v spomin. Pod vodstvom lokalnega vodnika so si ogledali muzej in celoten stadion, sedeli so na sedežih, kjer sedijo igralci in se skoraj dotaknili trave na igrišču. Mislim, da izjava “saj ne morem verjet’, da sem res tukaj” pove marsikaj. Stadion res ni nikogar pustil ravnodušnega, prav tako je veliko navdušenja požela trgovina s spominki, dresi in ostalimi oblačili. Ogled nogometnega velikana je vzel skoraj celo dopoldne, zato je sledil počasi čas za kosilo v centru mesta. Ponovno so se učenci porazgubili na Rambli ter si privoščili kosilo. Preostanek prostega časa so izkoristili za kupovanje spominkov in prigrizkov za na avtobus. Popoldne jih je čakala še zadnja atrakcija in sicer ogled barcelonskega akvarija. Sprehod pod tuneli, kjer plavajo morski psi, meduze, tropske ribe, pingvini in še in še so bili popoln zaključek popotovanja po Barceloni. V poznih popoldanskih urah jih je v bližini plaže pobral avtobus in počasi se je začela dolga nočna vožnja proti Sloveniji. Kljub skoraj 1500 km je pot minila brez zapletov in tako so okoli enih popoldan polni vtisov in doživetij prispeli nazaj pred Osnovno šolo Šmarje – Sap. 

Na tem mestu se posebej zahvaljujem gospodu Robertu Urekarju, vodniku in organizatorju potovanja s turistične agencije Twin. Hvala, ker je vse potekalo tekoče, po planu in brez zapletov. 

Prav tako se zahvaljujem gospe ravnateljici Pavlini Antolič, da je kljub precej negotovim časom pristala na idejo, da učenci odidejo na ekskurzijo v Španijo. 

Seveda hvala tudi sodelovkama Andreji Zupančič Kojić in Špeli Hribar, ki sta bili v spremstvu in pomagali napraviti dobro vzdušje in rešiti kakšno mini težavo.

In še zadnja zahvala gre seveda glavnim akterjem ekskurzije – učencem. Res ste prave face, da ste se podali v svet, raziskali novo deželo, ustvarili nove spomine, predvsem pa dokazali, da se lahko držite dogovorov, pravil in ste na svoji poti odraslosti že kar precej odgovorni in samostojni. Bravo! In pogumno naprej v širni svet.

Besedilo in fotografije: Lara Lipnik

(Visited 214 times, 1 visits today)
Dostopnost