To je bilo eno izmed vprašanj, ki so si ga zastavljali prvošolci. Zato smo se odločili, da obiščemo šolsko kuhinjo in potešimo svojo radovednost.

V jedilnici nas je nasmejana pričakala vodja šolske kuhinje gospa Tanja Boldan. Pogostila nas je s slastnimi piškoti in limonado. Ko smo se dobro okrepčali, nam je predstavila svoje delo in vse pomočnike, ki z njo delajo v kuhinji. Nato so dobili besedo učenci, ki so lahko vprašali vse, kar jih je zanimalo.

  • Na kakšen način naročajo hrano?
  • Koliko prej naročajo hrano?
  • Od kod dobijo denar za plačilo naročene hrane in kje ga hranijo?
  • Kdo piše jedilnik?
  • Kje shranjujejo hrano?
  • Kako jim v tako kratkem času uspe skuhati kosilo za tako veliko učencev?

Najbolj jih je presenetil podatek, da na dan skuhajo 130 litrov čaja za vseh 400 učencev naše šole in da morajo plačati tudi odvoz ostankov hrane od malice in kosila.

Gospa Tanja jim je za konec pokazala še pripomočke, ki jih uporabljajo v kuhinji: kuhalnico, metlico, lonce, cedilo za solato in palični mešalnik. Presenetila jih je velikost vseh pripomočkov, a za 400 učencev res ni mačji kašelj pripraviti tako velike količine hrane.

Na koncu smo se gospe Tanji in vsem v kuhinji zahvalili za predstavitev in za ves njihov trud, ki ga vložijo, da naši želodčki niso lačni.

Članek pripravila učiteljica Teja Pajk

(Visited 103 times, 1 visits today)
Dostopnost