Pa smo šli …  In se naučili …

Zadnji teden marca so naši prvošolci urili svoje veščine plavanja na plavalnem tečaju v Športnem centru Ribnica, v prenovljenem bazenu, namenjenem treningom plavalcev.

Prvi dan je potekal test plavanja in razdelitev učencev v skupine. Nato pa so začeli s prilagajanjem na vodo in učenjem plavanja preko igre. Pri tem so uporabljali plavalne deske, črve, plavajoče pošasti in potopljive obroče, da je bilo vse skupaj še bolj zabavno. Na svoj račun so prišli tudi najpogumnejši, ki so lahko skakali v vodo. Vsak dan so zaključili prijetno utrujeni in v veselem pričakovanju, kaj jih čaka naslednji dan.

Zadnji dan so prvošolci dokazali, da 4 dnevi plavalnega tečaja le niso bili zaman, da so prilagojeni na vodo in brez težav opravijo zahtevane naloge – potop plave, izdihi skozi usta pod gladino, zvezdica v hrbtnem položaju, udarci v hrbtnem ali prsnem položaju s pripomočkom ali brez, pobiranje igrače z dna bazena, plavanje v poljubnem načinu in žoga na gladini. Za vsako opravljeno nalogo so dobili nalepko v svojo plavalno knjižico. Za zaključek je potekal še prikaz plavanja za morskega konjička. Glede na preplavano dolžino so učenci lahko dobili bronastega, srebrnega in zlatega konjička. Učitelji Jaka, Nace in Gašper so naše prvošolce res pohvalili, saj že nekaj dolgo niso podelili toliko zlatih konjičkov, in jih povabili, da med vikendi pridejo plavat v Ribnico tudi s starši.

Iz Ribnice učenci niso odšli le boljši plavalci, ampak so bogatejši tudi za znanje o tem mestu. Ogledali so si Ribniški grad in kipe znanih oseb, ki so se rodili na ribniškem, ter izvedeli, kako je Ribnica dobila ime.

Besedilo in fotografije: učiteljica Teja Pajk

(Visited 79 times, 1 visits today)
Dostopnost